Smedsmora

Om Smedsmora

Smedsmora försöksgård var verksam 1955-2007. Från 1955 pågick uppbyggnaden och vid den officiella invigningen den 2 september 1959 närvarade jordbruksminister Gösta Netzén. Gården ligger vid sjön Sparren 6 km söder om Rimbo i Norrtälje kommun och endast 25 min från arlanda och 45 min från stockholm

Nu är det dags för smedsmora kursgård att anta nya utmaningar och uppfylla de krav och önskemål som de nya gästerna ställer.

Idag finns här en konferensbyggnad med konferensrum i olika storlekar, en stor härlig matsal där det kommer föras diskussioner över en god och välbehövlig måltid. Erfarenhetsutbytet kan sedan fortsätta framför brasan i salongen med möjlighet att njuta av naturen och utsikten över sjön sparren.

På hotellet sover du sedan gott i våra enkelrum eller tillsammans med dina kollegor i en av våra sovsalar. För dig som önskar laga egen mat finns här möjlighet till självhushåll.

För er som är på plats över dagen och önskar ta med egen mat finns på området en trevlig micromatsal med enkla möjligheter att även laga till egen mat.

Den taktiska övningsmiljön erbjuder idag en grepphall på ca 180 kvm samt två taktiskt övningshus för problemlösning och teknikträning.

Det finns en inomhusbana för skytte upp till 20 meter och i tre olika riktningar.

Smedsmora kommer fortsätta att utvecklas och kommer framöver erbjuda även en långhålsbana på 120 meter, område för minsök, anpassade utbildningslokaler för tjänstehundar, övningsområde för att träna räddningshund och övningsmiljö för personer som ska verka i högriskmiljöer och terrängbana för olika fordon . På sikt kommer även ytterligare behovsanpassade lokaler och övningsområde växa fram efter önskemål.

IMG_2546 2

Konferens

På Smedsmora har ni er konferens i ett lugnt och idylliskt område. Här får ni vara för er själva och kan fokusera på just er konferens.

Här finns grupprum, föreläsningssalar, bar, lounge, och storkök.

Utbildning

Smedsmoras utbildningsplats är unik i norden och ständigt växande för att möta just era behov. Hos oss är ingenting omöjligt.

Här finns just nu:

  • Skjutbana 20 meter (180 grader)
  • Närkampshall (180 kvm)
  • CQB-hus/Sökhus med flyttbara väggar
  • Stora övningsområden i varierande terräng

Detta är på väg att byggas:

  • Fordonsövningsplats (terrängkörningsbana och körplan för avancerad körning)
  • Skjutbana 100 m
  • CQB område/by

 

IMG_7575

Boende

På vårat hotell kan ni bo i hotellrum eller logementsboende/sovsalar. Allt inom 3 min gångavstånd till både konferens och övningsområde

sv_SESE